Musikk i dag

headphones

Den teknologiske utviklingen har nådd de aller fleste husholdninger nå om dagen, noe som har forandret underholdningen i hjemmet drastisk. Nå strømmer vi filmer direkte på TV-skjermen, har med oss de morsomste spillene på mobilen, og hører på musikk gjennom betalte tjenester slik at artister faktisk tjener penger på sine låter. Nå slipper man å gå til sin musikkinteresserte venn for å grave frem spennende sanger som passer sin musikksans.

Musikk i mange former for medier

Musikk brukes til mange ulike formål nå om dagen – reklame, film og utallige spill bruker musikk for å sette stemningen. Når Betsson lanserte sin korte reklamefilm der de takker kundene, valgte de fin musikk i beste Vegas-stil. Gamle sanger fra 60- og 70-tallet har nemlig blitt gjenopplivet med hjelp fra de ulike strømmetjenestene for musikk, slike som Spotify. Samtidig har nye tjenester kommet på banen, og de alle har musikkelskeren i fokus. Det nye musikkprogrammet Apple nylig lanserte har fått mye fokus rettet mot seg. Etter å ha hørt på et par dusin favorittsanger, vil musikkprogrammet begynne å tipse deg om andre låter du kan like. Dette fordi de bruker gjennomtenkte algoritmer, noe vi ikke engang drømte om for noen få år siden. Musikk i dag har utviklet seg i alle mulige retninger, og det er praktisk talt umulig å skrive ned alle de ulike sjangerne. Musikkelskerne vil finne frem til nye låter på helt andre måter enn før i tiden.

En økende interesse for musikk blant folk flest

Samtidig stiger interessen for musikk blant befolkningen – se bare på den utrolige populariteten Melodi Grand Prix har fått de siste årene, der over en million mennesker så finalen på NRK! Dette lover godt for musikkindustrien, og siden de ulike musikktjeneste og strømmeprogrammene gir artistene deres del av kaka, er alle meget fornøyde. Musikk i dag er en levende organisme. Evolusjonen har kommet langt, og musikkfrelste mennesker på alle sider av kloden kan gå dypere inn i sine utvalgte sjangere.