Norsk Metal

Norsk Black Metal, Norges største musikkeksport. For metalhoder verden rundt er Island og Norge landene med det originale Metall-språket. Det kommer studenter hit som kun ønsker å lære seg det norske språk for å kunne lese og forstå norsk black metal.

Den Norske metalbølgen kom med begynnelsen av 80- tallet, med Mayhem i 1984. Bandet var ledet av 16-åringen Øystein Aarseth som også er kjent under artistnavnet Euronymous. Samtidig som Mayhem dukket et band fra Kolbotn opp som het Black Death – senere kjent som Darkthrone.

Når artisten Ohlin tok sitt eget liv i 1991 etter mange års psykiske lidelser så var det et vendepunk i Norsk metal, miljøet begynte å bevege seg mer vekk fra deathmetal, og fokuserte mest på black metal.

Utover 90 og 2000 tallet har det dukket opp utrolig mange metalband rundt omkring i verden. Alle byer omtrent har et eget metalmiljø, og det er interresant og se hvordan de forskjellige landene sine metalfans kler seg litt forskjellig, og alt ettersom hvor ekstrem musikken er jo mer ekstremt er ofte klesstilen.

I Norge fikk not metalmiljøet et lite støkki begynnelsen av 90- tallet da det var en del drap og kirkebrenninger forbundet med miljøet. Dette tiltrekket seg selvfølgelig en helt spesiell fanbase, noe som gjorde at subkulturen har overlevd som en liten gruppe lokalt.