Turbonegro

heavy-metalNesoddingene Rune Grønn, Pål Bøttger Kjærnes og Thomas Seltzer hadde spilt sammen i en god stund, og bestemte seg for å lage bandter «Turbonegro» i 1989. De kaller selv musikken sin for «deathpunk» og var i mange år et undergrunnsband som skapte seg mange tilhengere både i Norge og ellers i Europa. Fanskaren vokste og de begynte å kalle seg for «Turbojugend». Deres aller første album kom ut samme året som bandet ble grunnlagt og heter Route Zero. Året etter kom albummet Turboloid.

Deres mest kjente plater, Ass Cobra fra 1996 og Apocalypse dudes fra 1998 har solgt tusenvis av kopier verden over. Samme året som Apocalypse Dudes kom ut splittet bandet seg da Hank von Helvete gikk på en heroinsmell uten like. De gjenforentes igjen i 2002, og spilte på Quartfestivalen året etter. Samme året vant Turbonegro beste rockeband på Spellemannsprisen. Med singen «Fuck the world» gikk bandet helt opp på de offisielle hitlistene i Norge. Året etter vant de pris for samme album på Alarmprisen i 2004.

I Juli 2010 meldte Hans-Erik Dysvik (Hank von Helvete) seg ut av bandet igjen, og sommeren etter kommer Turbonegro tilbake med ledvokalisten Tony Sylvester. De spiller nå konserter i Norge og andre steder rund omkring ellers i Europa.

Turbojugend

Denne internasjonale fanklubben til Turbonegro kjennes godt igjen ved å se på deres spesialsydde «Turbojugend» denimjakker med avdeling navn og logoen til Turbonegro sydd fast på ryggen. Det er over 2300 avdelinger i hele verden og alle disse har aktive medlemer. Disse fanene møtes en gang i året, vanligvis i begynnelsen av september i St- Pauli, Hamburg i Tyskland. Dette er en to dager lang festival og den heter Welt Turbojugend Tage eller på Norsk – Verdens Turbojugend-dager. De største fanbasene er i Oslo og i St. Pauli i Hamburg, Tyskland.